Kilka słów o kolendrze
- 424 Views
- Redaktor Fundacjamorska.pl
- 26 marca 2020
- Zalety i wady kreatyny - wiedza dla każdego
Kolendra to umiarkowanie popularne w Polsce zioło. Przypomina nieco pietruszkę, jeśli chodzi o kształt listków, ale też często ją zastępuje w kuchni. Ma mocny smak i doskonale komponuje się z każdym daniem mięsnym. Można odrobinę listków dodawać również do herbatki lub koktajlu, który sobie przygotowujemy. Świeża kolendra jest również dobrym dodatkiem do każdej niemal surówki czy sałatki. To zioło ma nie tylko szereg cennych walorów smakowych, ale także zdrowotnych. Kolendrę od wieków uznaje się za leczniczą, głównie ze względu na jej właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Leczy się nią na przykład stany zapalne stawów czy oparzenia, ale wpływa ona pozytywnie także na działanie wielu organów wewnętrznych, w tym wątroby i całego układu trawiennego. Kto dotychczas nie próbował kolendry powinien zmienić nawyki i wprowadzić w ten sposób do swojej kuchni nowe smaki. Tym bardziej, że kolendra jest często obecna w kuchni azjatyckiej. Czerpmy inspiracje z innych, bardziej aromatycznych, ale też zdrowszych kuchni…

- 10 stycznia 2021
Jak nabrać masy mięśniowej ?
- 9 października 2020
BCAA w diecie
- 6 sierpnia 2020
Wybór diety na jakiej podstawie ?
- 24 czerwca 2020
Jak nabrać masy mięśniowej ?
BCAA w diecie
Wybór diety na jakiej podstawie ?
Płatki owsiane w diecie
Co przyjmować na problemy ze snem ?
Kilka słów o kolendrze
Przysiady dlaczego są takie ważne ?
Jak pozbyć się nadmiernych kilogramów ? sposoby