Kilka słów o kolendrze
- 897 Views
- Redaktor Fundacjamorska.pl
- 26 marca 2020
- Zalety i wady kreatyny - wiedza dla każdego
Kolendra to umiarkowanie popularne w Polsce zioło. Przypomina nieco pietruszkę, jeśli chodzi o kształt listków, ale też często ją zastępuje w kuchni. Ma mocny smak i doskonale komponuje się z każdym daniem mięsnym. Można odrobinę listków dodawać również do herbatki lub koktajlu, który sobie przygotowujemy. Świeża kolendra jest również dobrym dodatkiem do każdej niemal surówki czy sałatki. To zioło ma nie tylko szereg cennych walorów smakowych, ale także zdrowotnych. Kolendrę od wieków uznaje się za leczniczą, głównie ze względu na jej właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Leczy się nią na przykład stany zapalne stawów czy oparzenia, ale wpływa ona pozytywnie także na działanie wielu organów wewnętrznych, w tym wątroby i całego układu trawiennego. Kto dotychczas nie próbował kolendry powinien zmienić nawyki i wprowadzić w ten sposób do swojej kuchni nowe smaki. Tym bardziej, że kolendra jest często obecna w kuchni azjatyckiej. Czerpmy inspiracje z innych, bardziej aromatycznych, ale też zdrowszych kuchni…

- 21 kwietnia 2022
Czym jest kreatyna?
- 15 marca 2022
Jak na sportowców wpływa kreatyna?
- 11 lutego 2022
Trening z kreatyną
- 21 stycznia 2022
Czym jest kreatyna?
Jak na sportowców wpływa kreatyna?
Trening z kreatyną
Udokumentowane działanie kreatyny
Kreatyna przy treningu
Skuteczny jabłczan kreatyny
STAKI KREATYNOWE
Skuteczność jabłczanu kreatyny